Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Telefonon köszönte meg a polgárőrök munkáját Dézsi János.

A veszprémi Városházán tartott küldöttgyűlést a Veszprém Megyei Polgárőrségek Szövetsége 2019. április 6-án.

article preview

A veszprémi Városházán tartott küldöttgyűlést a Veszprém Megyei Polgárőrségek Szövetsége 2019. április 6-án.

dscf1146.jpg

A jelenlévőket Borbély Zoltán r. alezredes VeMPSZ Szakmai alelnöke köszöntötte, az OPSZ elnökének képviseletében Török Barna urat az OPSZ Felügyelő és Ellenőrző Bizottság Elnökét, Dr. Fellegi Norbert r. ezredes urat a Veszprém megyei Rendőr-főkapitányság mb. rendőrfőkapitányát, dr. Tarcsa Csaba r. dandártábornok urat a Nemzeti Nyomozó Iroda Igazgatóját, Veszprém Megye volt főkapitányát, Dégi Zoltán urat, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Veszprém Megyei Adó-és Vámigazgatóság igazgatóját, Csillag István tű.o. alezredest a Veszprém megyei Katasztrófavédelmi  Igazgatóság igazgató-helyettesét, Takács Szabolcs urat a Veszprém Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottját, Polgárdy Imre urat a Veszprém Megyei Önkormányzat elnökét, Porga Gyula urat Veszprém Megyei Jogú Város polgármesterét és a megjelent polgárőröket.

dscf1124.jpg

A köszöntő után telefonon felhívta Dézsi Jánost a VeMPSZ elnökét, aki egészségügyi okokból Budapesten a Honvéd Kórházban kezelik. Dézsi János telefonon köszönte meg a megye polgárőreinek az elmúlt év munkáját és kérte őket, hogy a következő évben is aktívan végezzék ezt az önkéntes tevékenységet.

Ezt követően Borbély Zoltán r. alezredes VeMPSZ Szakmai alelnöke ismertette a napirendi pontokat, majd egy perces tiszteletadással emlékeztek meg a megyében elhunyt  polgárőr társainkra.

 

dscf1128.jpg

 

Folytatásként felkérte Molnár Ervin urat a Pannon Várszínház színészét, hogy mondja el Csorba Melinda polgárőr - Vigyázó SZEMek című versét.

 A folytatásban az elmúlt év szakmai beszámolóját hallhatták és láthatták a jelenlévők, amit szintén Borbély Zoltán r. alezredes VeMPSZ Szakmai alelnöke ismertetett. A beszámolóban elhangzott, hogy a megyei polgárőrök fegyelmezetten és önzetlenül végezték a munkájukat és az is, hogy az elnökség a tőlük elvárt módon a legjobb szakmai tudással végezte feladatát. Továbbra is fontos a társszervekkel az együttműködés és a folyamatos képzése a polgárőröknek. Kiemelte, hogy megyénk az 5-ös skálán közel 4,7-es eredményt ért el. A jövőre vonatkozó legfontosabb feladat a jó és kiegyensúlyozott közbiztonság megőrzéséhez továbbra is hozzájárulni.

 

dscf1141.jpg

 

A részletes tájékoztatás után a pénzügyi beszámoló következett, amit Mezei József a VeMPSZ elnökhelyettese ismertetett a jelenlévőkkel.

 

dscf1142.jpg

 

A 2018-19-es pénzügyi beszámoló után a Felügyelő Bizottság beszámolóját Balogh Csaba a FEB elnöke ismertette.

A következő napirendi pont az OPSZ Küldöttek megválasztása volt, mivel lejárt a 4 éves mandátumuk.

OPSZ Küldöttek a következő személyek lettek:

 • Hajdú Péter

 • Nemcsók Györgyné

 • Valente József

 • Mezei József

 • Kristóf János

 • Trombitásné Hegyaljai Éva

 • Bitai Sándor

 • Borbély Zoltán

Ezt követen a küldöttek közül, Valente József, Varga Mihály, Kórosi Tibor kértek szót és az ő hozzászólásaikat és észrevételeit hallgathatták meg a jelenlévők.

 

dscf1158.jpg

A folytatásban Dr. Fellegi Norbert r. ezredes úr, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság mb. rendőrfőkapitánya mutatkozott be és mondta el gondolatait illetve terveit a jövőre vonatkozóan. Kiemelte, hogy nagyon fontosnak tartja a rendőrség és a polgárőrség napi szintű kapcsolattartását. Kér minden polgárőrt, hogy ehhez a kapcsolattartáshoz pozitívan álljanak hozzá és ne féljenek megkeresni az rendőr kollégákat hiszen, stratégiai partnerek vagyunk.

 

dscf1163.jpg

 

Ezt követően Csillag István tű.o. alezredes a Veszprém megyei Katasztrófavédelmi  Igazgatóság igazgató-helyettese köszönte meg a polgárőrök munkáját és hívta fel a figyelmet, hogy az idei évben is tudnak jelentős támogatást adni az egyesületeknek.

 

dscf1164.jpg

 

A következő felszólaló az OPSZ elnökének képviseletében Török Barna, az OPSZ Felügyelő és Ellenőrző Bizottság Elnöke volt, aki gratulált Borbély Zoltán r. alezredes úrnak a kimerítő szakmai beszámoló elkészítéséhez és prezentálásához. Gratulált a megyei szövetségnek, hogy sikeresen zárta az elmúlt évet és megköszönte a polgárőrök munkáját. Kiemelte, hogy nagyon fontos az önkormányzatokkal való együttműködés és arra bíztatta a küldötteket, hogy próbáljanak ezen a területen, szorosabb kapcsolatot létrehozni.

 

A folytatásban a küldöttek megszavazták az éves tagdíj összegét, ami 5000ft-ra emelkedett azzal a feltétellel, hogy a plusz összeg az új megyei iroda fejlesztéséhez lesz elkülönítve. Ezt követte a napirendi pontok elfogadása, amit a küldöttek egyértelműen megszavaztak.

A napirendi pontok elfogadása után a város vezetőinek a beszédét hallgathatták meg a jelenlévők.

 

dscf1173.jpg

 

Elsőként Takács Szabolcs urat a Veszprém Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottjának a köszöntőjét hallhatták, amiben kijelentette, nagyon örül annak, hogy a megyében ilyen sok polgárőr van, és ilyen jól működik. 

 

dscf1174.jpg

 

Polgárdy Imre a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke is köszöntötte a jelenlévőket és kifejtette, hogy megyénkben nagyon jó az együttműködés a társszervekkel és reméli, hogy ez így is marad.

 

dscf1179.jpg

 

A beszédek zárásaként Porga Gyula urat, Veszprém Megyei Jogú Város polgármesterét hallhatták a megjelentek, aki arról beszélt, hogy büszke a városban lévő fejlesztésekre és a pezsgő kulturális életre, de ehhez nagyon fontos, hogy a városban élők és az ide érkező turisták biztonságérzete megfelelő legyen.

Megköszönte a jelenlévő rendőri vezetők együttműködését, illetve a megyei és a városi polgárőrök munkáját, hiszen nélkülük a megye közbiztonsága nem tartana ott ahol most van.

 

A küldöttgyűlés zárásaként az elismerések átadása következett.

 

Kiemelkedő polgárőr tevékenységük elismeréseként, valamint egyesületűk és a megyei  szövetségben végzett eredményes munkájuk elismeréseként a VeMPSZ javaslata alapján az OPSZ elnöksége:

 

Polgárőr Érdemkereszt arany fokozatát adományozta:

 • Steigervald Zsolt úrnak, a Bándi Polgárőr Egyesület tagjának, Bánd község polgármesterének.

 • Kőszegi Ferenc úrnak, a Királyszentistváni Polgárőr Egyesület elnökének.

 •  

Polgárőr Érdemkereszt ezüst fokozatát adományozta:

 • Sali István úrnak a Kertai Polgárőr Egyesület tagjának.

 

Polgárőr Érdemkereszt bronz fokozatát adományozta:

 • 1.   Molnár István            úrnak a Nagyesztergári Polgárőr Egyesület tagjának.

Az elmúlt év során teljesített polgárőr tevékenységük elismeréseként járási koordinátorok és az egyesületi elnökök javaslata alapján az elnökség határozata alapján:

Szent László plakettet adományoz: 

 1. Molnár Istvánné - Nagyesztergár polgárőr

 2. Hegyi Zsolt - Nemesgörzsöny polgárőr

 3. Vaáry Attila - Adásztevel polgárőr

 4. ifj. Jánosi Attila - Balatonudvari polgárőr

 5. Mórocza-Tavas Eszter - Gyulafirátóti polgárőr

 6. Esső István - Felsőörs Polgárőr Egyesült elnöke

 7. Németh Ferenc - Sümegprága polgárőr

 8. Nagy Rajmond - Gógánfa polgárőr

 9. Gábornyik László Imre - Papkeszi polgárőr

 10. Kindili László - Zalahaláp polgárőr

 11. Fésüs Sándor - Vilonya polgárőr polgármester

 12. Balázsi Gergely - Ajka polgárőr

 13. Bakos András r. alezredes

190407_polgor01.jpg

(Kép: Domján Attila)

Veszprém Megyei Jogú Város Közgyűlése Veszprém város közbiztonsága érdekében végzett kimagasló, példaértékű polgárőri munkája elismeréseként 2019. év Polgárőrre díjat adományozta:

 • Nagy Károly Veszprém Dózsavárosi Polgárőr Egyesület tagjának.

A Veszprém megyei Rendőr-főkapitányság állományával közös aktív szolgálat elismeréseként a rendőrkapitányságok javaslata alapján:

Dicséretben részesíti és a Szent György plakettet kapott:  

 • Szabó László - Karakószörcsök Polgárőr Egyesület elnöke

 • Ladányi Péter - Balatonakarattya polgárőr

 • Horváth Gábor - Dörgicse polgárőr

 • Varga Zoltán - Inota polgárőr

 • Horváth Balázs - Adásztevel polgárőr

 • Molnár Brigitta - Kemenesszentpéter polgárőr

 • Páli Zsolt - Kővágóörs Polgárőr Egyesület elnöke

 • Tölgyes Zsolt - Tapolca Polgárőr Egyesület elnöke

 • Zsida Kornél - Gyulafirátóti polgárőr

 • ifj. Horváth Sándor - Nagyvázsony polgárőr

 • Mezei József úrnak, a VeMPSZ elnök-helyettesének, Csabrendeki Polgárőr Egyesület elnökének

 • Valente József úrnak, a Sümegi Járási koordinátorának, VeMPSZ alelnökének

 • Tóth Miklós - Zalahalápi Polgárőr Egyesület elnökének

 • Csöngei István - Nagyalásonyi Polgárőr és Sport Egyesület tagjának

20190406_113633.jpg

 

A megyei polgárőr szövetség munkájának segítése és szakmai támogatása elismeréseként, dísztőr tárgyjutalomba részesíti:  

 • Polgárdy Imre urat, a Veszprém Megyei Önkormányzat Elnökét.

dscf1133.jpg

 

Végezetül a Veszprém Megyei Polgárőrségek Szövetségének elismeréseként, illetve nagyrabecsülésének jeléül a szervezetek közötti együttműködés fenntartásáért, ápolásáért valamennyi együttműködő szervezet részére egy emléktárgyat átadására került sor.

Zárásként Borbély Zoltán r. alezredes VeMPSZ Szakmai alelnöke megköszönte mindenkinek a részvételt és egy közös légi fotóra hívta a küldötteket az Óváros térre.

Teljes videó

 

Forrás:Nagy Zoltán

 

A mappában található képek előnézete Telefonon köszönte meg a polgárőrök munkáját Dézsi János.

DSCF1122
DSCF1118
DSCF1124
DSCF1125
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 


Utolsó kép


Pontos idő


Naptár


Hírek


Időjárás


Közösségi oldalunk


Több mint önkéntesség


Levelezőlista
Statisztika

Most: 3
Összes: 77245
30 nap: 5325
24 óra: 173