Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
article preview

Polgárőröknek tartottak képzést Devecserben

A lakosságnak a polgárőrök feladatairól a rendezvények biztosítása és a közterületi szolgálat jut eszébe, pedig tevékenységük ennél szerteágazóbb. A környezeti károk megelőzése, észlelése, bejelentése, az idősekre és gyermekekre való odafigyelés is a feladatuk.

A lakosságnak a polgárőrök feladatairól a rendezvények biztosítása és a közterületi szolgálat jut eszébe, pedig tevékenységük ennél szerteágazóbb. A környezeti károk megelőzése, észlelése, bejelentése, az idősekre és gyermekekre való odafigyelés is a feladatuk.

A polgárőrök, mivel sokat tartózkodnak a közterületeken, bármely napszakban feltűnhetnek külterületen, erdőkben, mezőgazdasági művelés alatt álló helyeken, van esélyük arra, hogy észleljenek jogellenes tevékenységet, hangzott el a devecseri, pápai, ajkai, tapolcai, sümegi járás területén levő polgárőr szervezetek tagjai számára tartott képzésen április végén a művelődési házban.

Polgárőr szervezetek tagjai számára tartottak képzést a devecseri művelődési házban

Fotó: Tisler Anna / Napló

 

Dézsi János, a Veszprém Megyei Polgárőr Szövetség elnöke elmondta, hogy a fiatalkorúak sérelmére elkövetett bűncselekmények száma nem magas, az ország lakóit megrázó súlyos cselekmény sem jellemző a régióban, de sok településen él olyan család, amelyik nem megfelelően gondoskodik a gyermekekről, amelynek oka lehet a rossz anyagi körülmény vagy az odafigyelés hiánya. Az időben az illetékesek felé megtett jelzéssel megelőzhető az, hogy a gyermek egészsége károsodjon vagy élete rossz irányt vegyen. Az idős, egyedülálló, beteg emberek főként a téli hidegekben igényelnek nagyobb figyelmet. A jókor érkezett segítség akár életmentő is lehet.

Borbély Zoltán rendőr alezredes, rendőrségi főtanácsos, a Veszprém Megyei Polgárőr Szövetség szakmai alelnöke elmondta, hogy a térség közbiztonsága a jó rendőr-polgárőr együttműködésnek is köszönhető. A Balaton háttértelepülésein nyaranta a turisták miatt megnő a létszám. Az idegenforgalom miatt is fontos, hogy legyenek képzett polgárőrök.

Ferenczi Gábor, Devecser város polgármestere elmondta, hogy az önkormányzat támogatja a civil alapon szerveződött polgárőr egyesületet, amelynek tagjai a rendőrség munkáját segítik, a lakosság biztonságérzetét növelik a jelenlétükkel. Az egyesület helyiséget kapott az önkormányzattól, hamarosan a garázst is birtokba vehetik.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai előadásukban elmondták, hogy a színesfémátvétel rendjét megszigorították. Kérték a polgárőröket, ha kábelégetésre utaló nyomokat találnak, jelezzék a hatóságok felé. A fémlopás miatt legnagyobb kárt a villamosenergia-szolgáltató és a vasút szenvedi el. A tolvajok által okozott kár és a helyreállítás költsége együttesen milliárdos nagyságrendű, és például a csatornafedelek, a közlekedési jelzőtáblák, az elektromos berendezéseket védő ajtók, rácsok eltávolítása emberéleteket is veszélyeztet.

 

Forrás:https://www.veol.hu/

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.

Profilkép

Utolsó kép

Pontos idő


Naptár


Hírek


Időjárás


Közösségi oldalunk


Több mint önkéntesség


Levelezőlista


Archívum

Naptár
Augusztus
2022
Ke Sze Csü Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Elérhetőség

Troják Mihály

Szápár Polgárőr Egyesület
8423.Szápár. Kossuth.u

+36 30 709 - 8455 ; +36 20 299-2705

szaparpolgaroregyesulet@gmail.com

Statisztika

Most: 3
Összes: 249995
30 nap: 3282
24 óra: 109