Nyíregyházán voltak polgárőreink

A VeMPSZ is részt vett a Nyíregyházán megrendezett, országos polgárőr napon június 24-én.

p6243739.jpg
A rendezvény érdekessége, hogy az 50 ifjú polgárőrből aki fogadalmat tett, abból kettő  ifjú polgárőr lány megyénkből, Nagyesztergárról érkezet erre a jeles alkalomra. A meghívott vendégek beszéde és a fogadalom tétel után, az elismerések átadására került sor, ahol megyénk ismét elismerést szerzett.

p6243668.jpg
Megyénkből két település is megkapta „Polgárőr Község” kitüntető címet. Az egyik település Nagyesztergár, itt a „Polgárőr Község” kitüntető címet, Murai László alpolgármester, és Dülk József egyesületi elnök vette át.

p6243671.jpg
A másik település az Pétfürdő lett, itt a „Polgárőr Község” kitüntető címet Zugor József képviselő és Lujber Tibor egyesületi elnök vette át.
 p6243692.jpg

Az Országos Polgárőr Szövetség Elnökséges Polgárőr Érdemkereszt Arany fokozata kitüntetésben részesítette, Bérczi Oszkár János rendőr zászlóst, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság MEKTA járőrvezetőjét a Gyulafirátóti PE elnökhelyettesét.

p6243739.jpg
A megyei sátrat meglátogatta Anda György rendőr ezredes, rendőrségi főtanácsos, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőr-főkapitány helyettese, és Dr.Töreki Sándor rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, bűnügyi országos rendőrfőkapitány-helyettes, aki örömmel fogadta a hírt, miszerint Veszprém megyéből kettő ifjú polgárőr lány tett fogadalmat.

p6243745.jpg
A rendezvény végén a csapat többsége elindult haza, míg akik ottmaradtak azok a város nevezetességeit tekintették meg es másnap indultak vissza megyénkbe.

Nagy Zoltán

Július