Három megye közösen a bűnmegelőzésért (videó)

Idén Zalaszentgrót volt annak az akciónak a házi gazdája, melyet negyedik alkalommal rendeztek meg három megye polgárőreinek részvételével.

Zala megye, Veszprém megye és Vas megye polgárőrei 2018.05.05-én reggel nyolc órától tizenkét óráig összehangolt akcióban járták a közös megyeszakaszokon lévő járásokat. A polgárőrség mellett a megye rendőr-kapitányságok, erdészek és vadászok  képviseltették magukat. A Sümegi járást, Zalaszentgróti járást és a Celldömölki járást összesen tizenhárom polgárőr egyesület képviselte.

A négy éve kezdődött közös munka a Veszprém megyei Gógánfai polgárőr Egyesülettől indult. A közös akció ötlete eredetileg a külterületekre korlátozódott célja a falopások, kis kertek és pincék ellenőrzése volt, ami mára kiegészült közúti ellenőrzéssel és a belterületeken járőrszolgálat ellátásával is. Az akciót követően a résztvevők közös ebéden vettek részt, ahol tapasztalatot cserélhettek egymással, illetve a társ szervekkel közösen értékelték a napi történéseket.

dr. Horváth István ezredes, keszthelyi rendőrkapitány beszédében kihangsúlyozta, hogy nagy százalékban csökkentek a vagyon elleni bűncselekmények, részben a polgárőrségnek köszönhetően. Fontosnak tartja a folyamatos közös akciókat, találkozókat, hiszen a közös munkának vannak sikerei. Ugyanakkor kiemelte azt, hogy oda kell figyelni az internetes és telefonos csalásokra, hiszen a technika folyamatosan fejlődik és vele a rendőrségnek és a társszerveknek is fejlődniük kell.

Vas megyéből három egyesület vett részt,

• Boba Polgárőr Egyesület
  • Jánosháza Polgárőr Egyesület
  • Kráter Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület

A következő összehangolt akciót októberben szervezik meg, melyen egy közös nyilatkozat aláírása is esedékes lesz.

Forrás:http://vasipolgarorok.hu

placeholder for flash movie