Fokozott ellenőrzés a Balaton északi partján polgárőrökkel

Az akció során több mint másfél ezer járművet ellenőriztek a Veszprém megyei rendőrök és polgárőrök.

250x250_veszpremi_ellenorzes.jpg

A Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság munkaprogramja alapján regionális szintű fokozott ellenőrzést végezett Tapolcán, Balatonfüreden és Balatonalmádiban összesen több mint 60 rendőr és közel 10 polgárőr 2017. július 28-án 12 órától 2017. július 31-én 4 óráig. Az akció célja az érintett régión belüli koncentrált bűnügyi, körözési, ifjúságvédelmi, közrendvédelmi, közlekedésrendészeti, idegenrendészeti valamint a társszervek bevonásával szórakozóhely ellenőrzés volt.
A rendőrök 1585 járművet ellenőriztek és 749 sofőrrel szemben alkalmaztak alkoholteszteres vizsgálatot, melynek eredményeként járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének gyanúja miatt 5 gépkocsivezetővel szemben kezdeményeztek büntetőeljárást, 2 személlyel szemben közigazgatási bírságot határoztak meg. Az egyenruhások 14 közlekedővel szemben helyszíni bírságot szabtak ki, 9 esetben szabálysértési feljelentéssel éltek.

Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság