Felmérték a veszprémi lakótelep biztonságát - házhoz mennek a rendőrök

Az idősek sérelmére elkövetett vagyon elleni bűncselekmények megelőzése állt a középpontban a Veszprémben szervezett bűnmegelőzési rendezvényen, ahol az egyenruhások a társszervekkel közös járőrözést szerveztek.

bunmegeluzes_fill_270x180.jpg

A Veszprémi Rendőrkapitányság április 26-án, szerdán tartotta meg rendőrség Házhoz megyünk! elnevezésű bűnmegelőzési programjának első kitelepülését a város legnagyobb lakótelepén.

A rendőrkapitányság személyi állománya az érintett településrészek önkormányzati képviselőivel, a közterület-felügyelőkkel, polgárőrökkel, és a családsegítő szolgálat dolgozóival a JÁRásŐr program keretében, több csoportban járták a közterületet.

Elsősorban az ott lakókkal, illetőleg helyi kereskedőkkel, vendéglátósokkal kezdeményeztek beszélgetést, a helyi sajátosságok, problémák megismerésére törekedve. A megszólítottak visszajelzései szerint a környék fő problémái a rossz szomszédságból eredő konfliktusokkal vagy a helyben tapasztalt közlekedési anomáliákkal, általában tilosban parkoló autókkal függnek össze, ám ezektől eltekintve – ahogy abban a közterületi szolgálatot követő értékelés során a résztvevők is egyetértettek – a közbiztonság lényegesen javult a városrészben, tudtuk meg Orsós Károly rendőr őrnagytól, a Veszprémi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadójától.

A vagyonvédelemmel, áldozatvédelemmel, családon belüli erőszakkal, drogprevencióval, internetbiztonsággal kapcsolatos tanácsokkal szolgáló információs pont a helyi körzeti megbízotti irodában működött. Ugyanitt lehetősége nyílt a kerékpártulajdonosoknak arra, hogy járműveiket a BikeSafe kerékpárbiztonsági adatbázisába regisztrálják. A szerdai JÁRásŐR szolgálat a rendőrség Házhoz megyünk! elnevezésű prevenciós programja keretében valósult meg.

Forrás:https://veol.hu/

Április