Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
article preview

Vas Megyei Polgárőr Nap (összefoglaló)

2017. szeptember 2-án került megrendezésre a Vas Megyei Polgárőr Nap Táplánszentkereszten rengeteg programmal, hiszen a település falunapja is erre a napra esett. A megalakulásának tizenötödik évét ünneplő Táplánszentkereszt Polgárőr Egyesület és a falu önkormányzata remek rendezőnek bizonyult.

2017. szeptember 2-án került megrendezésre a Vas Megyei Polgárőr Nap Táplánszentkereszten rengeteg programmal, hiszen a település falunapja is erre a napra esett. A megalakulásának tizenötödik évét ünneplő Táplánszentkereszt Polgárőr Egyesület és a falu önkormányzata remek rendezőnek bizonyult.

A reggel már versenyekkel indult, hiszen Vas megyében  hagyomány megrendezni a Járőr versenyt, illetve megrendezésre került a Varga Lajos Megyei Polgárőr Kispályás Labdarúgó Bajnokság is.

Ezek után Bedi Ákos, a Vas Megyei Polgárőr Szövetség elnöke tartott családias körben “Közbiztonsági fórum“-ot, melynek főbb pontjai az eddig elvégzett munka, valamint az elvégzendő feladatok megbeszélése volt. Természetesen a résztvevők is tehettek fel kérdéseket, hiszen ahogyan azt Bedi Ákos is elmondta:

Az évben kevés olyan alkalom van, melyen egyszerre ennyi polgárőr vesz részt, így remek alkalom ez arra, hogy megvitassuk azokat a kérdéseket, melyek felmerülnek és nincs más alkalom feltenni őket.

A fórum után sor került a Megyei Szövetség Kommunikációs csoportjának alakuló összejövetelére is. Bár mindenki, aki jelentkezett a csoportba nem tudott ott lenni, mégis eredményesnek mondható a “taggyűlés”. A találkozó fő célja volt, hogy a csoport tagjai személyesen is megismerjék egymást és körvonalazódjanak a tevékenységi célok, feladatok. Péntek Róbert, sajtóreferens úr többek közt elmondta a megjelenteknek, hogy szeretné, ha a tagok egyenrangú partnerként, valóban csapatként végeznék a vállalt feladatokat és segítenék a közös munkát annak érdekében, hogy a közvélemény és a polgárőr társadalom széles körben megismerhesse a megyében tevékenykedő polgárőrök tetteit. Legyen az akár egy baleseti helyszínnél való segítségnyújtás, vagy csak egy idős ember megsegítése, például annak tűzifájának hasogatásával. Hiszen minden segítség számít. Mert… “Ami másnak kis semmiség, az lehet, egy idős ember szemében hőstett.” Felvetődtek ötletek, elképzelések a jövővel kapcsolatban, melyek jó kiindulópontok lehetnek ahhoz, hogy a folytatásban fejlődjék a csoport munkájának színvonala. Előre láthatóan október 14.-én találkoznak újra a tagok, amikor is egy kommunikációs képzésen vesznek részt, ahol komoly múlttal rendelkező szakemberek segítségével tanulhatnak többet a jelenlévők a sajtós szakma rejtelmeiről.

 

14:00 kezdettel elkezdődött a hivatalos megnyitó, melyen sor került az ünnepi beszédekre, valamint elismerések átadására. A beszédek sorát Kajcsos Lajos Táplánszentkereszt Polgárőr Egyesületének leköszönő elnöke nyitotta meg.

Aki kihangsúlyozta, minden elért eredmény az elmúlt tizenöt év alatt közös eredmény volt, köszöni mindenki munkáját és legalább ilyen sikeres tizenöt évet kíván minden táplánszentkereszti kollégájának.

Perl János Táplánszentkereszt polgármestere elmondta, hogy 11 évvel ezelőtt volt a településen utoljára polgárőrnap sokkal szerényebb környezetben és nagy örömmel látja,hogy mekkora a fejlődés, illetve nagy örömmel tölti el az a tény, hogy a polgárőrök folyamatos technikai fejlesztés mellett oktatást is kapnak arra, hogy szakszerűen oldják meg a rájuk hárult feladatokat

V. Németh Zsolt Környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár Országgyűlési képviselő beszédében megemlítette, hogy a polgárőrség társadalmi megítélése javult, kapcsolati rendszere erősödött. A rendőrségi együttműködés magas szinten valósult meg, a közös programok és járőr szolgálatok nagyban hozzájárultak a megye kiegyensúlyozott közbiztonságához. Megköszönte a természetvédelemért végzett munkát is, hiszen sok illegális hulladéklerakó hely feltárásában és felszámolásában is segítettek a polgárőrök. Kiemelte, hogy a Vidékfejlesztési Minisztérium eddig soha nem látott módon támogatja a polgárőröket, hiszen Ő maga kezdeményezte, hogy gépjárművek beszerzésére pályázhassanak az egyesületek.

Bedi Ákos a Vas Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének elnöke. Ma Magyarországon, több mint kétezer egyesületben, több mint hatvanezer polgárőr végez bűnmegelőző tevékenységet, dolgozik a közrend és a közbiztonság megóvásán. Vas megyében hetven-nyolc egyesület és ezerkilencszáz-hetvenegy polgárőr tevékenykedik.

A polgárőrség a lakosság körében 83 %-os bizalmi indexel rendelkezik. Önzetlenül, önkéntesen, anyagi ellenszolgáltatás nélkül dolgoznak a polgárőrök.

A polgárőr napon részt vett a Motorvéd Polgárőr Egyesület szolgálatvezetője, Dienes Andor is.

A nap bemutatókkal zárult. A Szombathelyi Büntetés-végrehajtási Intézet kezdte egy akció dús bemutatóval, majd a  Körmendi Kutyasport Centrum – Kántor és Csupati Kutyaiskola a jövő polgárőr kutyáival érkezett egy színvonalas bemutatóval. Képek ITT. 

Forrás:http://vasipolgarorok.hu

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.

Profilkép

Utolsó kép

Pontos idő


Naptár


Hírek


Időjárás


Közösségi oldalunk


Több mint önkéntesség


Levelezőlista


Archívum

Naptár
Augusztus
2022
Ke Sze Csü Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Elérhetőség

Troják Mihály

Szápár Polgárőr Egyesület
8423.Szápár. Kossuth.u

+36 30 709 - 8455 ; +36 20 299-2705

szaparpolgaroregyesulet@gmail.com

Statisztika

Most: 1
Összes: 249490
30 nap: 3132
24 óra: 70