Eredményes volt a „Piroskék zöld misszió” első bevetése

A Pápai Rendőrkapitányság a társszervekkel közösen akciót tartott az illegális hulladékelhelyezés megelőzése és megszüntetése érdekében.

zoldmissziokat1.jpg

Mint ahogy arról már korábban beszámoltunk, a Pápai Rendőrkapitányság az illegális hulladéklerakások számának csökkentése és megszüntetése érdekében tanácskozást tartott, amely a „Piroskék zöld misszióról” szóló szándéknyilatkozat aláírásával zárult. A misszió elnevezésében a piros és kék színek egyrészt Pápa Város Önkormányzatára, másrészt az önkormányzati szervek, a Pápai Katasztrófavédelmi Kirendeltség és a Pápai Rendőrkapitányság együttműködésre utalnak, míg a zöld szín a Bakonyerdő Zrt.-vel és a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal közös munkakapcsolatot jelképezi. Az együttműködők egyik kiemelt célja az illegális hulladéklerakások, továbbá az engedély nélküli autóbontások és illegális fémhulladék-szállítások kiszűrése. A szándéknyilatkozat aláírását követő első közös akció 2021. december 15-én 10 órától 16 óráig tartott a Pápai járás területén, amelyben a Pápai Rendőrkapitányság, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Pápai Katasztrófavédelmi Kirendeltsége, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatósága,  Pápa Város Közterület-felügyelete, a térség polgárőrei és hivatásos vadászok vettek részt. Az illetékességi területhez tartozó erdőkben illegális szemételhelyezést nem észleltek a rendőrök, ugyanakkor a társszervek munkatársai négy helyi ingatlan tulajdonosát kötelezték az udvarukban felhalmozott nagyobb mennyiségű hulladék elszállítására, valamint egy esetben fémhulladékkal kapcsolatos jogsértés miatt intézkedtek. A rendőrök továbbá az ellenőrzés alkalmával két körözött személyt fogtak el és állítottak elő. Egyikőjüket szabálysértési elzárás letöltése miatt a Veszprém Megyei Büntetés-Végrehajtási Intézetbe szállították, míg a másik körözött személy a vele szemben kiszabott több mint százezer forint összegű szabálysértési bírságot az előállítást követően befizette. Egy sofőrt engedély nélküli vezetés szabálysértés elkövetése miatt őrizetbe vettek és a Veszprémi Rendőr-főkapitányság fogdájába szállították, egy fővel szemben pedig helyszíni bírságot szabtak ki.

A pápai rendőrök a „Piroskék zöld missziót” a jövőben is folytatják, melynek keretében rendszeresen tartanak hasonló akciókat az együttműködők bevonásával.

Forrás:http://www.police.hu

Május