Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
article preview

Eredményes volt a „Piroskék zöld misszió” első bevetése

A Pápai Rendőrkapitányság a társszervekkel közösen akciót tartott az illegális hulladékelhelyezés megelőzése és megszüntetése érdekében.

A Pápai Rendőrkapitányság a társszervekkel közösen akciót tartott az illegális hulladékelhelyezés megelőzése és megszüntetése érdekében.

zoldmissziokat1.jpg

Mint ahogy arról már korábban beszámoltunk, a Pápai Rendőrkapitányság az illegális hulladéklerakások számának csökkentése és megszüntetése érdekében tanácskozást tartott, amely a „Piroskék zöld misszióról” szóló szándéknyilatkozat aláírásával zárult. A misszió elnevezésében a piros és kék színek egyrészt Pápa Város Önkormányzatára, másrészt az önkormányzati szervek, a Pápai Katasztrófavédelmi Kirendeltség és a Pápai Rendőrkapitányság együttműködésre utalnak, míg a zöld szín a Bakonyerdő Zrt.-vel és a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal közös munkakapcsolatot jelképezi. Az együttműködők egyik kiemelt célja az illegális hulladéklerakások, továbbá az engedély nélküli autóbontások és illegális fémhulladék-szállítások kiszűrése. A szándéknyilatkozat aláírását követő első közös akció 2021. december 15-én 10 órától 16 óráig tartott a Pápai járás területén, amelyben a Pápai Rendőrkapitányság, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Pápai Katasztrófavédelmi Kirendeltsége, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatósága,  Pápa Város Közterület-felügyelete, a térség polgárőrei és hivatásos vadászok vettek részt. Az illetékességi területhez tartozó erdőkben illegális szemételhelyezést nem észleltek a rendőrök, ugyanakkor a társszervek munkatársai négy helyi ingatlan tulajdonosát kötelezték az udvarukban felhalmozott nagyobb mennyiségű hulladék elszállítására, valamint egy esetben fémhulladékkal kapcsolatos jogsértés miatt intézkedtek. A rendőrök továbbá az ellenőrzés alkalmával két körözött személyt fogtak el és állítottak elő. Egyikőjüket szabálysértési elzárás letöltése miatt a Veszprém Megyei Büntetés-Végrehajtási Intézetbe szállították, míg a másik körözött személy a vele szemben kiszabott több mint százezer forint összegű szabálysértési bírságot az előállítást követően befizette. Egy sofőrt engedély nélküli vezetés szabálysértés elkövetése miatt őrizetbe vettek és a Veszprémi Rendőr-főkapitányság fogdájába szállították, egy fővel szemben pedig helyszíni bírságot szabtak ki.

A pápai rendőrök a „Piroskék zöld missziót” a jövőben is folytatják, melynek keretében rendszeresen tartanak hasonló akciókat az együttműködők bevonásával.

Forrás:http://www.police.hu

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.

Profilkép

Utolsó kép

Pontos idő


Naptár


Hírek


Időjárás


Közösségi oldalunk


Több mint önkéntesség


Levelezőlista


Archívum

Naptár
Május
2022
Ke Sze Csü Szo Va
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Elérhetőség

Troják Mihály

Szápár Polgárőr Egyesület
8423.Szápár. Kossuth.u

+36 30 709 - 8455 ; +36 20 299-2705

szaparpolgaroregyesulet@gmail.com

Statisztika

Most: 1
Összes: 241157
30 nap: 5503
24 óra: 50