Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
article preview

Túrós András: Sikeresek a kiemelt programok

Békés megyében tartottan meg 2019. első elnöki fórumát az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ), ahol olyan fontos kérdések is reflektorfénybe kerültek, mint a polgárőrség helyzete, a költségvetés, illetve a jövőbeni feladatok és tervek.

Békés megyében tartottan meg 2019. első elnöki fórumát az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ), ahol olyan fontos kérdések is reflektorfénybe kerültek, mint a polgárőrség helyzete, a költségvetés, illetve a jövőbeni feladatok és tervek.

_sja7690-edit.jpeg

Kövér László, az Országgyűlés elnökének szavaival nyitotta meg beszédét Újkígyóson dr. Túrós András, az OPSZ elnöke.

– Ha csak az elmúlt nyolc év távlatába tekintünk vissza, akkor elmondható, hogy a jelenleg stabil közbiztonsági helyzet a rendőrség mellett a polgárőrségnek köszönhető. Hatalmas változásokon ment át a polgárőrség Magyarországon, amely mögött hatalmas munka áll – szögezte le az elnök. – Emellett el kell mondanom, a polgárőrség által indított programok, mint a 300x100, vagy a külterületeken élők védelmében hozott feladatok mind-mind sikeresek, eredményesek. Többen szkeptikusak a programokkal kapcsolatban, azonban az eredmények önmagukért beszélnek. Fontosnak tartom azt is megjegyezni, hogy az elmúlt évek során a költségvetési támogatás jelentősen megnőtt, ennek összege meghaladja az 1 milliárd forintot évente. Ezt az összeget majdnem teljes egészében a szövetségek, egyesületek kapják meg, amelyet szabadon felhasználhatnak. A pénzügyi kérdések mellett nagy szerepet kapott az eszközbeszerzés, hiszen jelentős modernizáció történt a gépjárműparkban, valamint a polgárőrök eszközökkel való ellátottságában, felszereltségében is.

_sja7768-e.jpeg

Dr. Polyák József Zsolt. r. dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, megyei rendőrfőkapitány is a meghívottak között foglalt helyet. Felszólalásában többek között elmondta, a közbiztonság megerősítése érdekében tett közös munka eredményes Békés megyében, hiszen jelentősen csökkent az elkövetett bűncselekmények száma, ami nagyban köszönhető annak, hogy a rendőrök a polgárőrökkel közös szolgálatot látnak el.

– Úgy gondolom, hogy szakmai szinten a rendőrség és a polgárőrség együttműködése, a közös munkavégzés példa értékű.  Bízom benne, hogy ez a pozitív folyamat a jövőben is folytatódik – hangsúlyozta, majd beszédében összegezte a megye történéseit, rendészeti eseményeit.

A fórum keretében Gyarmati Sándor, a Békés Megyei Polgárőrök Szövetség elnöke felszólalásában elmondta, Békés megyében a polgárőrök eredményesen dolgoznak, szép sikereket értek el az elmúlt esztendők során. Többek között arra is kitért, hogy a megyében igen is szükség van az OPSZ által indított programokra, mindezt a lakosság visszajelzéseire alapozva mondta. Mindezt megerősítette Bozó József, Újkígyós alpolgármestere, aki maga is polgárőrként aktívan részt vesz településének közbiztonságának megteremtésében. – A polgárőrség szerves részét képezi a bűnmegelőzésnek, amelynek eredményei láthatóak, kézzel foghatóak – mondta a településvezető. – Amióta polgárőrség működik Újkígyóson, sokkal kevesebb bűncselekmény történik. Komoly törvénysértésre nem is emlékszem, csupán a házalók és a tyúklopások okoznak nagyritkán gondokat. A laposság összefogása példaértékű, és köszönet illet minden olyan embert, aki a saját szabadidejét a közösség szolgálatába állítja – tette hozzá.

A fórum felszólalásokkal ért véget, amelyek olyan témákat érintettek, mint a jövőbeni tervek, lehetőségek, valamint Gyarmati Sándor, megyei elnök bejelentette, 2019-ben Újkígyós ad majd otthont a megyei polgárőrnapnak.

(Szöveg: Erdős Csaba, fotók: Sebestyén Jenő)

További képek itt, illetve a Fotóalbumban

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.

Profilkép

Utolsó kép

Pontos idő


Naptár


Hírek


Időjárás


Közösségi oldalunk


Több mint önkéntesség


Levelezőlista


Archívum

Naptár
Január
2022
Ke Sze Csü Szo Va
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Elérhetőség

Troják Mihály

Szápár Polgárőr Egyesület
8423.Szápár. Kossuth.u

+36 30 709 - 8455 ; +36 20 299-2705

szaparpolgaroregyesulet@gmail.com

Statisztika

Most: 1
Összes: 217762
30 nap: 6553
24 óra: 182