Segítették a közúti ellenőrzést

A rendőrség felkérésére átfogó közúti ellenőrzésen vettek részt április 8-9 között a Soproni Polgárőr Egyesület tagjai.

Segítették a közúti ellenőrzést

A Soproni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti, és Közrendvédelmi osztályával közösen 24 órán keresztül közúti ellenőrzést és járőri szolgálatot látott el április 8-án és 9-én 15 polgárőr. Kovács István, a Soproni Polgárőr Egyesület Szolgálatvezetője elmondta, hogy a Rendőrség egy villám ittas akciót szervezett Sopron különböző pontjain, melynek keretén belül a polgárőrök a körözött gépjármű felderítő rendszer se3gítségével 975 gépjárművet ellenőriztek és 4 esetben kellet a rendőröknek helyszínbírságot kiszabniuk. Ezen túl tájvédelmi akciót is szerveztek Sopron parkerdeibe.
A Rendőrség tájékoztatása szerint a 24 órás szolgálat statisztikája:

7 db helyszínbírság
több mint 75 db alkoholteszteres ellenőrzés, 2 fő ittas gépjárművezető
2 rendezvénybiztosítás (Panoráma Maraton, labdarúgó mérkőzés)
1 biztonsági intézkedés (3 főt eszméletlenül találtak a járőrök a Washington Parkban. Az OMSZ elszállította a személyeket a kórházba.)
84. számú főúton forgalomirányítás a jelzőlámpák meghibásodása miatt
Fogyatékkal élő gyermek keresése Tómalmon (Sikeresen meglett)
1 műszaki mentés a Várkerületen (egy személygépkocsi műszaki hibája miatt forgalmi akadály keletkezett, a járőrök elvontatták a meghibásodott gépjárművet).
Az akciót a hatóság sikeresnek minősítette, és a jövőben hasonló ellenőrzéseket illetve járőrszolgálatokat fognak tartani a polgárőrökkel közösen.

Forrás:www.opsz.hu

placeholder for flash movie