Nyeregbe polgárőrök!

Nyeregbe polgárőrök!

Demonstratív, legalább kétszáz résztvevős legyen az idei „Tekerd körbe a Velencei tavat” polgárőr kerékpártúra, amely mellett még az első félévben meg kell rendezni Százhalombattán a Polgárőrség Országos Lövészversenyét kispuskával. Ezek voltak a legfontosabb döntései az Országos Polgárőr Szövetség Sportegyesülete március 28-án tartott közgyűlésének.

Szél Pál OPSZ SE elnök levezetése mellett rendezett közgyűlésen a jelenlévő tagok meghallgatták, s egyhangúan megszavazták a sportegyesület elmúlt évi költségvetési és sportszakmai beszámolóját, majd a 2017. évi költségvetésről és sportszakmai elképzelésekről esett szó. Mint kiderült, ígéret van az EEM Sport- és Ifjúsági Államtitkárságától pénzügyi támogatásra, ugyanakkor az OPSZ az ismert nehézségek miatt – több, mint 200 millió forintot kell befizetni cégautó adót – nem tervezett támogatást sportcélokra. Ennek ellenére a testület úgy határozott: az év első felében két kiemelt sporteseményt kell megrendezni.
A hagyományokat folytatva május 13-án tervezik megtartani a „Tekerd körbe a Velencei tavat” kerékpáros túrát. Dr. Túrós András, az OPSZ elnöke úgy fogalmazott: az idén demonstrálni kell, hogy a polgárőr egyesületek sokasága rendelkezik polgárőr kerékpárral. Ezért kiemelten Fejér megyéből, valamint Pest megye déli, Tolna és Somogy megye északi településeiről, illetve Baranyából várják a kerékpáros polgárőröket, de az eseményen bárki elindulhat, aki szeretné letekerni a 31 kilométeres távot. Legalább 200 résztvevőt várnak e kerékpáros túrára.
Az Országos Polgárőr Szövetség május közepén együttműködési megállapodást köt a Magyar Sportlövő Szövetséggel. Két héttel később, június 2-án Százhalombattán ennek jegyében rendezik meg a Polgárőrség Országos Lövészversenyét, amelyen a résztvevők kispuskával célozhatják majd meg a körkörös céltáblákat.
Ezen események mellett - amennyiben sikerül a feltételeket megteremteni -, az Országos Polgárőr Nap keretében Nyíregyházán vetélkednének a megyék labdarúgó csapatai a legjobbnak kijáró Vándorserlegért, míg október 21-én ismét Százhalombatta adna otthont az 56-os emlékfutásnak. A pénzügyi várakozások teljesülése esetén sor kerülhet egy Polgárőr Horgászversennyel egybekötött családi napra is.

(Fotó: Virág István)

Forrás:www.opsz.hu