Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
article preview

Fokozott szolgálat Mezőhegyesen

Az Országos Polgárőr Szövetség Határvédelmi tagozata 2018. augusztus 10-11 napján fokozott polgárőr szolgálat ellátására hívta a polgárőröket a Békés megyei Mezőhegyesre.

Az Országos Polgárőr Szövetség Határvédelmi tagozata 2018. augusztus 10-11 napján fokozott polgárőr szolgálat ellátására hívta a polgárőröket a Békés megyei Mezőhegyesre.

A Határvédelmi Polgárőr Tagozat szükségesnek látta a Gyermek és Ifjúságvédelem évében a nyári időszakban a határterületi lakosság biztonságérzetének fokozását, melyet fokozott polgárőr szolgálaton keresztül kívánt erősíteni és ennek nyomatékot adni egy térben és időben összehangolt polgárőr szolgálatok összpontosításán keresztül.

Ezt a fokozott szolgálatot már megelőzte egy hasonló a Csongrád megyei Szegeden városában és ennek a sikeres akciónak a folytatása volt a mezőhegyesi, amelyet Turcsán István a Határvédelmi Tagozat békés megyei elnökségi tagja szervezett. A szolgálatot érintő terület a Mezőhegyes – Battonya – Dombegyháza – Mezőkovácsháza háromszögben volt, és a területileg illetések Polgárőr egyesületeket és rendvédelmi szerveket a hívó szóra érkező vendég Polgárőrök, a Készenléti rendőrség lovas alosztálya és OPSZ Lovas Tagozatának polgárőrei segítették a munkában.

A szolgálatellátás előtt a Calendula Köszbiztonsági munkacsoportja tartotta soron következő , amelyen részt vettek a polgárőr egyesületek elnökei és a meghívott vendégek. Rajos István, Mezőhegyes alpolgármestere ismertette a Calendula Közbiztonsági Munkacsoport megalakulását és tevékenységét. A beszámoló alapján dr. Túrós András, az OPSZ elnöke elismeréssel szólt a Közbiztonsági Munkacsoportról, mely példaértékűnek tartott, elmondta, hogy szerinte exportálni kellene az ország minden irányában.

Csorba Sándor, az OPSZ Határvédelmi Polgárőr Tagozat elnöke elmondta, hogy a fokozott polgárőr szolgálat célja a közterületek, fiatalok-gyermekek által látogatott helyek, külterületek fokozott figyelése, idegen személyek, gépkocsik megfigyelése, bűnmegelőzésben való aktív részvétel és a határterületi lakosság biztonságérzetének növelése, továbbá külön köszönetét fejezte ki a Szeged belváros, Újpest, Tiszaföldvár, Jászjákóhalma polgárőr egyesületek polgárőreinek, továbbá 3 fő lovas polgárőr és Rendőrség állományának.

Gyarmati Sándor a BMPSZ elnöke elmondta nagy öröm számára, hogy a polgárőrök egy hívó szóra, azonnal jönnek, és rájuk mindig lehet számítani. Jó szolgálatot és erőt, egészséget kívánt az akcióban résztvevő minden polgárőrnek.

Ezután pedig dr. Túrós András köszöntötte a megjelent szolgálatba induló polgárőröket és rendőröket, majd Csorba Sándor eligazítással indította el az összehangolt, fokozott polgárőri szolgálatot, amelyben 60 fő vett részt.

Az eligazítást követően az egyesületek elfoglalták a szolgálati tervben szereplő helyszíneket és megkezdődött a másnap 12 óráig tartó folyamatos szolgálat, amely eredményt is hozott, hiszen a határrendészekkel közös szolgálatban embercsempészt is sikerült tetten érni.

A szolgálat zárásaként Turcsán István és Rajos István közösen értékelte a szolgálatot és a tapasztalatokat, megköszönték mindenkinek a részvételt kiemelve az önkéntesség fontosságát, majd a Közbiztonsági munkacsoport egy ebéddel is megvendégelte a szolgálatban részt vevő polgárőröket.

Forrás: Virág István

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.

Profilkép

Utolsó kép

Pontos idő


Naptár


Hírek


Időjárás


Közösségi oldalunk


Több mint önkéntesség


Levelezőlista


Archívum

Naptár
Január
2022
Ke Sze Csü Szo Va
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Elérhetőség

Troják Mihály

Szápár Polgárőr Egyesület
8423.Szápár. Kossuth.u

+36 30 709 - 8455 ; +36 20 299-2705

szaparpolgaroregyesulet@gmail.com

Statisztika

Most: 2
Összes: 216170
30 nap: 6233
24 óra: 190