Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az OPSZ elnökének körlevele

Az Országos Polgárőr Szövetség elnöke körlevélben fordul a polgárőrökhöz az év végi időszak polgárőri feladatainak összehangolására.

article preview

Az Országos Polgárőr Szövetség elnöke körlevélben fordul a polgárőrökhöz az év végi időszak polgárőri feladatainak összehangolására.

300x300_opsz_logo_1000.jpg

Körlevél
az év végi időszak, polgárőri feladatainak összehangolására


Az Országos Rendőr-főkapitányság Vezetőjének 28/2016 (X. l7.) utasítása, a mindenszentek ünnepével, a halottak napjával és az év végi ünnepekkel kapcsolatos rendőri feladatok végrehajtásáról, a területi és a helyi rendőri szervek vetőinek feladataiként határozta meg a polgárőrökkel és az egyes rendészeti feladatokat ellátó személyekkel történő közös szolgálatellátás megszervezését. 
A Polgárőr Egyesületek és a Rendőr-főkapitányságok között létrejött Együttműködési Megállapodások alapján vegyünk részt az év végi ünnepi bevásárlást végzők, illetve az év végi ünnepi turizmus résztvevői biztonságérzetének javítása, valamint a jogsértő magatartások visszaszorítása érdekében szervezendő közös rendőr-polgárőr járőrözési feladatok végrehajtásában.
Polgárőreink szolgálati feladatainak végrehajtását - hasonlóan, mint a rendőrökét - a segítőkészség, a tolerancia" az empátia és a kulturáltság jellemezze. Közterületi jelenlétünk szolgálja a bűn- és baleset-megelőzést. A feladatok végrehajtása bűnügyi portyaszolgálat keretében is történhet, közösen a rendőrkapitányságok bűnügyi állományával.
Az év végi csúcsforgalmi időszakra tekintettel a Magyar Posta Zrt. Biztonsági Főigazgatósága – az előző évekhez hasonlóan - a rendkívüli események megelőzése érdekében az év végi időszakban fokozott intézkedéseket vezet be a postahelyek, a kézbesítők" valamint az ügyfelek biztonsága érdekében. Az Országos Polgárőr Szövetség és a Magyar Posta Zrt. közötti Együttműködési Megállapodásban foglaltak alapján kérem a Polgárőr Egyesületek bűnmegelőzési tevékenységének fokozását a posták környékén a nagyobb arányú polgárőr jelenlét megszervezését. A Magyar Posta Zrt. a nyugdíjasok részére december hónapban kézbesíti az Erzsébet utalvány tartalmú küldeményeket, a kézbesítők a készpénz mellett jelentős mennyiségű utalványokat is visznek magukkal, ezért lehetőségeink szerint működjünk közre a kézbesítők kísérésében.
A feladatok koordinálása végett, a megyei polgárőr szövetségek elnökeit, a Biztonsági Központ vezetője, helyi egyesületeink vezetőit, a területileg illetékes biztonsági osztályvezetők kérik fel az együttműködésre.

Budapest, 2017. december 1.


Üdvözlettel:
Dr. Túrós András
Körlevél pdf formátumban itt olvasható

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 


Utolsó kép


Pontos idő


Naptár


Hírek


Időjárás


Közösségi oldalunk


Több mint önkéntesség


Levelezőlista
Statisztika

Most: 2
Összes: 119850
30 nap: 8343
24 óra: 102