Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

OPSZ Hírek

Pályázati felhívás!

2022.01.18 OPSZ Hírek | Hozzászólások: 0

Felhívjuk a figyelmeteket, hogy mától ismét pályázhatnak a kistelepüléseken működő civil szervezetek a Magyar Falu Program keretében!

Életmentés szilveszter éjjelén

2022.01.18 OPSZ Hírek | Hozzászólások: 0

2021. utolsó estéjén Magyarszombatfán is, ahogy az már szilveszterkor lenni szokott, mindenki az óév búcsúztatására és az új év köszöntésére készült valamilyen módon.

Átadták a térségi polgárőr irodát Őrhalomban

2022.01.18 OPSZ Hírek | Hozzászólások: 0

Több település közrendvédelmi feladatait látja el az Őrhalom és Térsége Polgárőr Egyesület, amelynek irodáját csütörtökön adták át.

Életmentésben segített az ifjú polgárőr

2022.01.18 OPSZ Hírek | Hozzászólások: 0

Életmentésben vett részt a Hegyvidéki Polgárőr Egyesület ifjú polgárőre, aki mesterséges lélegeztetésben részesítette január 5-én reggel Budapesten, az egyik villamosmegállóban összeesett középkorú férfit.

COVIDMENTES BOLDOG KARÁCSONYT ÉS BOLDOG ÚJ ÉVET POLGÁRŐRÖK!

2022.01.02 OPSZ Hírek | Hozzászólások: 0

A covid itt maradt, újra tömegesen fertőzi az embereket, sajnos egyre többen életüket is veszítik a járvány miatt. A tudomány és a szakemberek szerint egyetlen hatékony védekezési forma van: az oltás. Polgárőreink döntő többsége már felvette a covid elleni oltást, de még jó néhányan vannak, akik egyetlen oltást sem kaptak.

Oltani sem lehet nélkülük

2022.01.02 OPSZ Hírek | Hozzászólások: 0

A felkérés után másfél órával már szolgálatba álltak a polgárőrök, hogy segítsék az oltópontok munkáját. Ezt az áldozatvállalást köszönték meg szerdán, Zala megyében a megyeházán.

Nagycsaládos polgárőröket köszöntöttek

2022.01.02 OPSZ Hírek | Hozzászólások: 0

Egy-egy Budapestről, Komárom-Esztergom, valamint Bács-Kiskun megyéből érkezett nagycsaládos polgárőrt köszöntöttek ma Budapesten.

Új elnöke van a Balatoni Vízi Polgárőr Egyesületnek

2022.01.02 OPSZ Hírek | Hozzászólások: 0

A december 4-én, Gyenesdiáson megtartott rendkívüli közgyűlésükön, Kerekes Pétert választották elnöknek a Balatoni Vízi Polgárőr Egyesület tagjai.

Zalai polgárőradvent mikulásajándékkal

2021.12.12 OPSZ Hírek | Hozzászólások: 0

Advent első vasárnapján a Zalaegerszeghez tartozó öreghegyi kápolnánál a polgárőrök gyerekeivel, unokáival együtt a környéken tevékenykedő madármentők és madárgyűrűzők is kaptak ajándékot, a Besenyő és Öreghegy Polgárőr Egyesület hagyományos karácsonyváró ünnepségére ugyanis feldíszített traktorával bepöfögött a Mikulás is.

Jelentősen nőtt a polgárőrök leterheltsége idén

2021.12.12 OPSZ Hírek | Hozzászólások: 0

A járvány miatti bezártság utáni tavaszi és nyári nyitás, a számtalan rendezvény sok plusz terhet rótt a polgárőrökre, akikre már eddig is számtalan feladat hárult. A Polgárőrség idei teljesítményére éppen ezért mindenki méltán büszke lehet – hangzott el a november 26-án online megtartott elnökségi ülésen.

Négylábú társával együtt mentett életet

2021.12.12 OPSZ Hírek | Hozzászólások: 0

Tizenegy órán keresztül feküdt magatehetetlenül a saját otthona bejáratánál egy idős beteg férfi, aki annak köszönheti az életét, hogy a helyi polgárőrök rátaláltak, s azonnal intézkedtek az egészségügyi ellátásáról. Egyebek között ez a pár hónapja történt eset is példázza, hogy a település lakossága nemcsak a bűncselekmények megelőzésében számíthat a Lőrinci Közbiztonságáért Polgárőr Egyesület tagjaira.

Középpontban a biztonságos közlekedés

2021.12.12 OPSZ Hírek | Hozzászólások: 0

Különleges közlekedésbiztonsági programot indított a Katasztrófavédelmi és Polgárőr Egyesület, amelyben rendőröknek nyújtanak átfogó, ismeretbővítő képzést.

Országszerte több száz polgárőr állt szolgálatba az oltópontokon

2021.12.12 OPSZ Hírek | Hozzászólások: 0

Szerencsére a vártnál is többen veszik fel az oltást a rendkívüli oltási akció hetében, ezért a kormányhivatalok és az egészségügyi intézményekből érkező kéréseknek megfelelően keddtől újra több száz polgárőr teljesít szolgálatot országszerte a kórházakban és a rendelőintézetekben kialakított oltópontokon.

Polgárőrök! Oltakozzatok!

2021.11.23 OPSZ Hírek | Hozzászólások: 0

Az Országos Polgárőr Szövetség elnöke, elnökhelyettesei, alelnökei, a romló járványhelyzetre való tekintettel, minden polgárőrt arra kérnek, hogy, aki még nem oltatta be magát koronavírus ellen, vegye fel az oltást!

Faültetéssel ünnepelték a harmincéves Polgárőrséget

2021.11.23 OPSZ Hírek | Hozzászólások: 0

Békés megyében az elsők között Sarkad településen alakult polgárőr egyesület 1991-ben, erre emlékeztek 2021. november 13.-án a sarkadi Éden-tó-nál, ahol a Békés Megyei Polgárőrök Szövetsége a Polgárőrség megalakulásának 30. évfordulója alkalmából ünnepélyes faültetést szervezett.

Ünnepi közgyűlés Baranya megyében

2021.11.23 OPSZ Hírek | Hozzászólások: 0

A Baranya Megyei Polgárőr Egyesületek Szövetsége 2021. november 06-án az Országos Polgárőr Szövetség 30 éves megalakulásának alkalmából ünnepi közgyűlést tartott a Laterum Hotel dísztermében.

Megújították az együttműködést

2021.11.23 OPSZ Hírek | Hozzászólások: 0

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Polgárőr Szövetség elnöke a mintegy tíz éve fennálló együttműködési megállapodást helyezték új alapokra.

Végső búcsú Bozsóky Ferenctől

2021.11.09 OPSZ Hírek | Hozzászólások: 0

A gyászoló család, a barátok, a katona-és polgárőrtársak november 11-én, 12:30-kor, Keszthelyen, a Szent Miklós temetőben, katonai tiszteletadás mellett kísérik utolsó útjára Bozsóky Ferenc János ny. főtörzszászlóst. A Balatoni Vízi Polgárőr Egyesület elnöke, a Gyenesdiási Polgárőr és Vízi Egyesület tagja, akit az OPSZ és a Magyar Honvédség saját halottjának nyilvánított, október 30-án, életének 79. évében hunyt el.

Elindult a Kincsem Kollégium

2021.11.09 OPSZ Hírek | Hozzászólások: 0

Újabb mérföldkőhöz érkezett az Országos Polgárőr Szövetség Lovas és Kutyás Tagozata, hiszen 2021. szeptember 24-én megkezdte munkáját a Lakitelek Népfőiskola égisze alatt a Kincsem Kollégium, amelynek vezetője dr. Radácsné Reszegi Rita lett.

Emlékplakett a kiváló kutyás polgárőröknek

2021.11.09 OPSZ Hírek | Hozzászólások: 0

Öt megye kutyás szolgálatot ellátó polgárőrei gyarapították tudásukat Sümegen. Veszprém, Zala, Pest, Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megye polgárőreinek szervezett képzést  az Országos Polgárőr Szövetség lovas és kutyás tagozatának elnökhelyettese, Molnár Zoltán  november 6-án a palotakertben.

Sikerrel zárult a XIX. Polgárőr Akadémia

2021.10.23 OPSZ Hírek | Hozzászólások: 0

Pénteken ért véget a XIX. Polgárőr Akadémia, amely az OPSZ elnöke szerint, a polgárőrképzés csúcsa. Az idei évfolyamon harmincketten tanultak öt napon keresztül Balatonföldváron, a Hotel Jogarban.

A legjobbak munkáját köszönték meg a nemzeti ünnep alkalmából

2021.10.23 OPSZ Hírek | Hozzászólások: 0

Elismerések átadásával kiegészített ünnepséget tartott az Országos Polgárőr Szövetség a XX. századi magyar történelem egyik legmeghatározóbb eseményére, a sztálinista terror elleni népfelkelésre, a szovjet megszállás ellen folytatott szabadságharc 65 évvel ezelőtti kitörésére, az 1956-os forradalom és szabadságharc áldozataira, hőseire emlékezve.

Közlekedésbiztonsági képzés polgáröröknek Mezőkövesden

2021.10.23 OPSZ Hírek | Hozzászólások: 0

Az Országos Polgárőr Szövetség és a Közlekedéstudományi Intézet között lévő együttműködés alapján szerveztek október 09.-én közlekedésbiztonsági képzést Borsod és Heves megyék polgárőrei részére.

Megköszönték a polgárőrök munkáját

2021.10.23 OPSZ Hírek | Hozzászólások: 0

A Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság 2021 nyarán betöltötte feladatát, a rendőrség jelesre vizsgázott, a polgárőrség lelkiismeretesen tette a dolgát, s ezzel hozzájárult a kiegyensúlyozott közbiztonság hoz - összegezték tapasztalataikat a résztvevők a komité október 5-én Hévízen, a Városháza színház és konferenciatermében tartott idényzáró értekezletén.

Fejér megye tarolt a Közlekedésbiztonsági versenyen

2021.10.23 OPSZ Hírek | Hozzászólások: 0

A PMRFK-Megyei Baleset-megelőzési Bizottság szervezésében október 3-án rendezték meg a Groupama Tanpályán (Hungaroring) a XVI. Országos Közlekedésbiztonsági Polgárőr Verseny döntőjét.

Kiemelt figyelem a közlekedési balesetek megelőzésére

2021.09.29 OPSZ Hírek | Hozzászólások: 0

Elfogadta az OPSZ elnöksége a Szövetség II. félévi munkatervét, amelynek értelmében kiemelt figyelmet kell fordítaniuk a polgárőröknek a közlekedési balesetek megelőzésére. A testület emellett elfogadta az október 23-i nemzeti ünnep alkalmából kitüntetettek személyére érkezett javaslatot is.

Féláron vásárolhatnak jegyet a polgárőrök

2021.09.29 OPSZ Hírek | Hozzászólások: 0

Féláron vásárolhatnak jegyet a polgárőrök az „EGY A TERMÉSZETTEL” Vadászati és Természeti Világkiállítás budapesti és vidéki rendezvényeire. 

Hihetetlen szakmai siker a lovasszemlén

2021.09.29 OPSZ Hírek | Hozzászólások: 0

Az Országos Polgárőr Szövetség Lovas és Kutyás Tagozata maradéktalanul teljesítette az elvárásokat – többek között ez is elhangzott a Tagozat által szervezett IX. Országos Polgárőr Lovasszemle és Szakmai napon.

Közlekedésbiztonsági verseny Zala megyei döntő

2021.09.29 OPSZ Hírek | Hozzászólások: 0

Szombaton délelőtt rendezték meg Zalaegerszegen a Polgárőrség Országos Közlekedésbiztonsági versenyének Zala megyei döntőjét.

Dicséretes, önfeláldozó munka

2021.09.29 OPSZ Hírek | Hozzászólások: 0

Olyan időszakon van túl a polgárőrség, melyben új arcát mutatta meg, tagjai önként, önfeláldozó módon vették fel a harcot a járványhelyzet miatti csatában. Mint Napóleon, aki úgy nyert csatát, hogy tartalékot képzett és azt a megfelelő pillanatban bevetette, ezt jelentette a polgárőrség, mellyel meg lehetett nyerni a lakosságért vívott csatát a COVID időszakokban.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

Következő »


Profilkép

Utolsó kép

Pontos idő


Naptár


Hírek


Időjárás


Közösségi oldalunk


Több mint önkéntesség


Levelezőlista


Archívum

Naptár
Január
2022
Ke Sze Csü Szo Va
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Elérhetőség

Troják Mihály

Szápár Polgárőr Egyesület
8423.Szápár. Kossuth.u

+36 30 709 - 8455 ; +36 20 299-2705

szaparpolgaroregyesulet@gmail.com

Statisztika

Most: 4
Összes: 216126
30 nap: 6263
24 óra: 191